Skuggsken av Magnus Falk

Skuggsken

In Böcker av Express you Bokförlag

Skuggsken

Skuggsken

magnus falk


När industrimannen Gustav Höije oväntat tar sitt liv en sommarnatt i juni 1982, lamslås det lilla brukssamhället Ledfors, och fabriken som varit byns hjärta och stolthet går omkull. Tre decennier senare anländer Elise Eriksson, doktorand vid Historiska Institutionen i Stockholm, till Ledfors för att skriva sin avhandling om den svenska brukshistorien.
När hon börjar gräva i Ledfors historia visar det sig att de trådar hon kommit att dra i leder henne tillbaka till vad som faktiskt hände den dramatiska natten för drygt trettio år sedan. Trådar som hon inser kanske hade varit bättre att låta förbli orörda.

I Magnus Falks tredje roman Skuggsken, tvinnas historiens nystan samman med nuet, och det lilla samhället Ledfors, som för Elise framstått som en idyllisk bruksby, förvandlas efter hand istället till en växande mardröm.

Om författaren

Magnus Falk är född 1968 och har sina rötter i Östergötland,  är uppvuxen i Linköping och Jönköping. Han är specialist i allmänmedicin, forskare och universitetslektor. 2011 debuterade han med romanen Det krökta rummet, ett psykologiskt kriminaldrama i universitets- och sjukvårdsmiljö, strax därefter släppte han boken ”Fyrtioen minuter och nio sekunder. Läs mer om böckerna, författaren eller besök Magnus egen hemsida.

ISBN

  • 978-9198058963
Magnus Falk
Magnus Falk

Dela denna sida