Fyrtioen minuter och nio sekunder av Magnus Falk

Fyrtioen minuter och nio sekunder

In Böcker by Express You Bokförlag

/*Unknown Error preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 11*/

Fyrtioen minuter och nio sekunder

Magnus Falk


Skriet från hans egen strupe överraskade honom när etthårt slag över ansiktet fällde honom till marken. Alltingsvartnade och han förlorade begreppet om vad som varupp och ned. När han till slut började skönja suddiga konturer omkring sig, fann han sig själv stående på alla fyra på marken, med blod rinnande från näsa och mun, och en pistolmynning riktad rakt mot sin panna.Överhopad av skam och självömkan efter att ha blivit granskad, och offentligt utskämd i en TV-intervju, tarläkaren Henry Ohlsson sin tillflykt till en avlägsen franskhjälpstation i hjärtat av Centralafrikanska republiken. Men vistelsen där tar en helt annan vändning än han någonsin hade kunnat föreställa sig.

Fyrtioen minuter och nio sekunder är den dramatiskahistorien om ett land i utsatthet och konflikt, förbisedd av västvärlden, men också en berättelse om vänskap, om det oväntade och livsomvälvande mötet mellan två människor, samt om en människas kamp att resa sig från skammen och återta förlorad tro på sin egen förmåga.


Författare: Magnus Falk
ISBN: 9789197746496
Språk: Svenska
Antal sidor: 370
Utgiven: 11/06/2013
Kategori: Skönlitteratur
Format: Pocket

Om författaren

Jag har alltid tyckt om att skriva. Ända sedan barnsben har det skrivna ordet varit min stora passion, och till skillnad från de flesta av mina barndomskamrater, som traditionsenligt suktade efter …

Magnus Falk

Dela denna sida