Skuggsken av Magnus Falk

Skuggsken

In Böcker by Express You Bokförlag

/*Unknown Error preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 11*/

Skuggsken

Magnus Falk


När industrimannen Gustav Höije oväntat tar sitt liv en sommarnatt i juni 1982, lamslås det lilla brukssamhället Ledfors, och fabriken som varit byns hjärta och stolthet går omkull. Tre decennier senare anländer Elise Eriksson, doktorand vid Historiska Institutionen i Stockholm, till Ledfors för att skriva sin avhandling om den svenska brukshistorien.
När hon börjar gräva i Ledfors historia visar det sig att de trådar hon kommit att dra i leder henne tillbaka till vad som faktiskt hände den dramatiska natten för drygt trettio år sedan. Trådar som hon inser kanske hade varit bättre att låta förbli orörda.

I Magnus Falks tredje roman Skuggsken, tvinnas historiens nystan samman med nuet, och det lilla samhället Ledfors, som för Elise framstått som en idyllisk bruksby, förvandlas efter hand istället till en växande mardröm.


Författare: Magnus Falk
ISBN: 9789198058963
Språk: Svenska
Antal sidor: 408
Utgiven: 20/09/2015
Kategori: Skönlitteratur
Format: Pocket

Om författaren

Jag har alltid tyckt om att skriva. Ända sedan barnsben har det skrivna ordet varit min stora passion, och till skillnad från de flesta av mina barndomskamrater, som traditionsenligt suktade efter …

Magnus Falk

Dela denna sida