Katja Elmén

Katja Elmén

In Författare by Express You Bokförlag

/*Unknown Error preg_replace_callback(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 11*/

Katja Elmén


Om författaren

Jag började min fotokarriär redan som femåring när jag fick min första kamera, men på allvar tog det fart när jag hamnade hos Per i mörkrummet på Ateljé Grodan i Luleå. Flyttade snart ner till Stockholm och gick både konstskola och WebAD utbildning för att därefter i många år jobba i reklambranschen.

På senare år har jag helt fokuserat på foto och video och jobbar med en lång rad artister som bland andra Regina Lund, Dogge Doggelito, Tobbe Trollkarl, Fredrik Swahn och en rad stora bloggerskor och personligheter som Ida Warg, Blondinbella, Dessie, Carin da Silva, Noppe och Jennifer Azar.

Mina bilder har bland annat visats på Fotografiska, Nordic Light Hotell och hänger dessutom på museum i
Örnsköldsvik.

Min främsta styrka är min förmåga att få fram det allra bästa hos den person jag har framför kameran genom att hitta deras fördelaktigaste vinklar och jobba med ljuset för att förstärka de mest smickrande dragen. Jag fokuserar mycket på att de som står framför
min kamera ska känna det lugn och den trygghet de behöver för att slappna av och till slut glömma kameran helt, och det är just där de bästa bilderna skapas.

Att få vara med och skapa make up- boken ”MAKE ME UP” tillsammans med Jenny Uhlin har varit en fantastisk resa och det är med stor glädje vi nu ser det färdiga resultatet.

 www.katjaelmen.com www.facebook.com/ZinQ.se


Böcker av Katja Elmén

Dela denna sida