Nisse Poet

Nisse Poet

In Författare by Express You Bokförlag

Nisse Poet


Om författaren

Jag kallas Nisse Poet bara så ni vet och de flesta förstår vad jag skriver vilket är sällsynt för poeter …
Jag är en omtänksam person som fått tänka om ofta för så kan det bli. Man tror att man ska kunna leva på skrivandet snabbt men det kräver arbete som allt annat i livet … ”Något att leva för är störst men något att leva av går ändå först” var en av mina första alster som jag ofta citerar och lever med.
I gymnasiet höll jag på med teater och dansade gammeldans. Vår teater-regissör kände Nils Ferlin och när han visade hans böcker så var jag fast. Sedan visade jag mina texter för Nancy Westergren efter repetitionerna, och så övade vi att läsa på de texterna. Vi höll på i flera år med det samarbetet och hux flux vann jag en nobelpristävling! När jag sedan debuterade var Nancy gammal och dement och visste inte vad en bok var, så det kändes väldigt konstigt att inte kunna dela den glädjen med henne …
Numera är jag också en entusiastisk lärare i svenska på nybörjarnivå för ambassadpersonal, engelska designers, kinesiska datasnillen med fler. via Folkuniversitetet.
Debuterade med Boken – Några ord som fick sin mening –  och den sålde slut sina 4.000 ex.
Efter det har jag gjort 4 böcker till: Uppföljaren  … inte så bara … –
Tillsammans med konstnären Börje Frykenstam böckerna Vårt Stockholm +  Mitt Öland.
Äntligen kom jag på att skildra dansvärlden som många har fördomar om, som många lever med, lever i, lever på och kanske bara tittar på. …EN DANSBOK  skildrar en danskväll före , under och efter kvällen.
Jag brukar faktiskt skapa lite på dansställen när jag får möjlighet att åka dit tidigare och sitta och fundera.


Böcker av Nisse Poet

Dela denna sida